Досвід роботи з проблеми:

«СУЧАСНА КОМП’ЮТЕРНА

НАОЧНІСТЬ В ОСВІТНЬОМУ

ПРОСТОРІ ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ»

Автори досвіду:

Руденкова Ольга Іванівна,

вихователь з народознавства та розвитку українського мовлення,

Підан Світлана Михайлівна

вихователь з образотворчого мистецтва,

Чекоданова Анжеліка Анатоліївна

музичний керівник

Провідна педагогічна ідея досвіду:

полягає в гармонійному поєднанні сучасної комп'ютерної наочності з традиційними засобами навчання і виховання, розвитку творчих і комунікативних здібностей, формування особистості дитини.

Наукова новизна ідеї досвіду полягає в виявленні педагогічних умов та напрямів використання комп’ютерної наочності в освітньому просторі дошкільного навчального закладу. На основі педагогічного досвіду розроблена і впроваджена система роботи з розвитку українського мовлення та народознавства, з зображувальної та музичної діяльності.

Стисла анотація досвіду:

технологія досвіду полягає урозробці орієнтовного перспективно-календарного планування занять з навчання української мови і розвитку мовлення, музики та малювання з використанням комп’ютерної наочності відповідно до загальнодидактичних принципів; створенні банку мультимедійних презентацій та навчальних програм. При розробці планування роботи особлива увага приділялась можливості використання нової наочності в різних видах діяльності на занятті (комунікативній, пізнавальній, перетворювальній, оцінно-контрольній). Авторські презентації та комп’ютерні дидактичні ігри створено багатофункціональними: з можливістю використовувати всю презентацію або окремі слайди в різних вікових групах і вирішувати різноманітні завдання.

Репрезентація досвіду:

досвід впроваджено в роботу дошкільного навчального закладу; проведено спеціальну методичну підготовку педагогічного колективу до реалізації означеної проблеми.

Досвід схвалено на засіданні кафедри дошкільної освіти КЗ «ЗОІППО» ЗОР (протокол № 04 від 20.05.2013) та членами журі обласного конкурсу «Методист року – 2012»

Досвід висвітлено в Антології перспективного педагогічного досвіду закладів освіти Запорізької області (випуск 14) «Здобутки освітян Запорізького регіону» 2013 рік КЗ «ЗОІППО» ЗОР.

Досвід було представлено на ІV Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2013» у м.Киів.

ДНЗ № 42 «Сонечко» є базовим закладом для проведення практики на курсах підвищення кваліфікації та в міжкурсовий період педагогічних працівників області. В ДНЗ регулярно відбуваються методичні об'єднання вихователів району з означеної проблеми.

/Files/images/диплом.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 1128

Календар

Попередня Червень 2018 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930