Заходи щодо охоплення дітей дошкільною освітою, проведення з сім'ями просвітницької роботи

Назва заходу Відповідальний
1. Забезпечити інформування громадськості з питань: - можливих форм здобуття дітьми дошкільної освіти, у т.ч. з дітьми особливими освітніми потребами; - щодо важливості здобуття дітьми дошкільної освіти; - обов'язковості здобуття дітьми старшого дошкільного віку дошкільної освіти; - ролі сім¢ї у дошкільний освіті; - соціального захисту дітей дошкільного віку; - прав дитини у сфері дошкільної освіти; - існуючої системи дошкільної освіти та різновиди освітніх послуг; - здійснення соціально-педагогічного патронату; - поширення серед батьків психолого-педагогічних та фізіологічних знань про дітей дошкільного віку; - роботи єдиного міського електронного реєстру дітей для зарахування в заклади дошкільної освіти Месьянінова Л.І.
2. Продовжити роботу консультивного центру «Сім¢Я» для батьків або осіб, які їх замінюють і дітей, які виховуються в умовах сім¢ї. Лещенко О.І. Месьянінова Л.І. Прокопенко Ю.В.
3. Організація у ЗДО соціально-педагогічного патронату для дітей, які цього потребують Прокопенко Ю.В.
4. Розміщувати агітаційні буклети на стендах для батьків щодо заохочування відвідування дошкільного закладу Месьянінова Л.І.
5. Залучати батьків, які виховують дітей удома, до заходів, що проводяться у ЗДО № 42 Месьянінова Л.І. Прокопенко Ю.В.
6. Забезпечити для дітей, які залучаються до ЗДО, активний руховий режим Вихователі
7. Застосовувати, відповідно віку дітей, різнобічні форми роботи у достатній кількості і раціональному поєднанні, які визначені Базовим компонентом дошкільної освіти Вихователі
8. Підготувати методичні рекомендації та поради для педагогів та батьків з питань розвитку, корекції, навчання та виховання дітей дошкільного віку, що виховуються в умовах сім ї Месьянінова Л.І. Прокопенко Ю.В.
9. Забезпечити адаптацію дитини до умов осередків здобуття дошкільної освіти Прокопенко Ю.В.
10. Забезпечити запити внутрішньо переміщених осіб щодо отримання дошкільної освіти Лещенко О.І. Месьянінова Л.І.
11. Залучати батьків або осіб, які їх замінюють і дітей, які виховуються в умовах сім¢ї до активної співпраці у розвитку, вихованні, навчанні дітей Вихователі
12. Здійснювати консультативно-рекомендаційну допомогу родині (консультації, Інтернет-консультації, бесіди, практикуми, тренінги тощо) Месьянінова Л.І. Прокопенко Ю.В. Вихователі
13. Забезпечити організацію роботи закладу дошкільної освіти в період пандемії та визначати алгоритм дій у випадку поширення коронавірусної хвороби Месьянінова Л.І. Прокопенко Ю.В.
14. Заочне спілкування з батьками по телефону, через сайт ЗДО. Месьянінова Л.І. Прокопенко Ю.В.
15. Здійснювати аналіз роботи Консультцентру «Сім¢Я» Месьянінова Л.І.
16. Розміщувати на вебресурсах ДНЗ методичні кейси, банк розвивальних ігор та вправ із різних напрямів виховання дітей дошкільного віку, відео заняття, описи та алгоритми проведення дослідів та експериментів тощо задля організації якісного дистанційного навчання Месьянінова Л.І. Прокопенко Ю.В. Вихователі
17. Надавати інформацію та поширювати інформаційно-освітні матеріали (у тому числі електронні) серед співробітників, вихованців і батьків або осіб, які їх замінюють, щодо профілактики захворюваності на COVID-19 Месьянінова Л.І. Прокопенко Ю.В. Налівкіна Н.О.
18. Забезпечити підтримку й створення безпечного психологічного, фізичного, безбар’єрного середовища для всіх учасників освітнього процесу у ЗДО Месьянінова Л.І. Прокопенко Ю.В. Налівкіна Н.О.
19. З метою створення безпечного фізичного, безбар’єрного середовища забезпечити співпрацю закладу освіти з громадою, неурядовими організаціями, закладами раннього втручання, закладами охорони здоров’я Лещенко О.І.
20. Вивчати потреби і запити батьків або осіб, які їх замінюють, щодо надання освітніх послуг для подальшого вибудовування індивідуальної освітньої траєкторії дітей дошкільного віку в період карантину Лещенко О.І.
Кiлькiсть переглядiв: 620

Календар

Попередня Серпень 2019 Наступна
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031