Умови доступності закладу для навчання осіб з особливими потребами

Витяг зі Статуту ЗДО № 42 ЗМР

2.1. ЗДО № 42 ЗМР розрахований на 10 вікових груп.
На кожний навчальний рік мережа груп, режим роботи ЗДО № 42 ЗМР і тривалість перебування в ньому дітей затверджується Департаментом у відповідності до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради про затвердження мережі закладів дошкільної освіти на навчальний рік.
2.2. Комплектування групи за віком передбачає перебування в ній дітей одного віку або з різницею у віці. Різновікові групи можуть утворюватися для дітей раннього (від одного до трьох років) та дошкільного (від трьох до шести (семи) років (для дітей з особливими освітніми потребами – від трьох до семи (восьми) років) віку.
До груп з короткотривалим перебуванням зараховуються діти віком
від одного року.
Якщо для створення окремої групи з короткотривалим перебуванням (до 4годин) немає достатньої кількості дітей, то їх зараховують до відповідної групи ЗДО № 42 ЗМР, що функціонує за повним режимом перебування, але без організації для них харчування за умови короткотривалого перебування.
2.3. Групи формуються в межах граничної чисельності вихованців, що встановлена відповідно до визначених законодавством нормативів наповнюваності груп дітьми у закладі дошкільної освіти, санітарно-гігієнічних норм і правил утримання дітей у закладах дошкільної освіти.
Наповнюваність груп дітьми у ЗДО № 42 ЗМР становить:
для дітей віком від 1 до 3-х років – до 15 осіб;
для дітей віком від 3 до 6 (7) років – до 20 осіб;
різновікові – до 15 осіб;
в літній період – до 15 осіб;
з короткотривалим перебуванням – до 10 осіб;
в інклюзивних групах – не більше трьох дітей з особливими освітніми потребами, зокрема:
не більше однієї дитини, яка потребує четвертого чи п’ятого рівня підтримки;
не більше двох дітей, які потребують третього рівня підтримки;
не більше трьох дітей, які потребують другого рівня підтримки.
У разі наявності висновку, що не містить інформації про рівень підтримки, така дитина розподіляється у групу закладу освіти відповідно до складності її порушень з урахуванням рекомендацій команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами (за участю фахівців інклюзивно-ресурсного центру).
2.4. У разі звернення одного з батьків або іншого законного представника дитини з особливими освітніми потребами у ЗДО № 42 ЗМР утворюються інклюзивні групи відповідно до вимог чинного законодавства України.
Звернень від батьків або осіб які їх замінюють, дітей з особливими потребами не зареєстровано.
Відсутні умови доступності закладу освіти для навчання дітей з особливими потребами (з порушеннями опорно – рухового апарату), відсутні пандус, поручні для пересування між поверхами.
В разі, якщо Ваша дитина потребує навчання в інклюзивній групі, зверніться до керівника закладу для вирішення цього питання.
Кiлькiсть переглядiв: 1021

Календар

Попередня Березень 2018 Наступна
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031