ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ

Організація харчування у закладі освіти здійснюється з дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Приготування готових страв здійснюється з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Організація харчування передбачає:визначення режиму (кратності), способу, форми та графіка харчування відповідно до особливостей контингенту здобувачів освіти/дітей в закладі освіти та застосуванняпримірного чотиритижневого сезонного меню

ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТЕЖНЕВЕ МЕНЮ НА ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

(СІЧЕНЬ-ЛЮТИЙ) 2022

ПРИМІРНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ

Для забезпечення раціонального харчування дітей закладу дошкільної освіти розроблено примірне двотижневе меню, погоджене з Запорізьким міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Запоріжській області

Примірне двотижневе меню складено з урахуванням забезпечення сезонними продуктами, розподілу їжі за калорійністю, питомої ваги енергетичної цінності страв.

Примірне двотижневе меню на осінньо-зимовий (грудень) період 2021 року

Примірне двотижневе меню на літній період 2021 року

Примірне двотижневе меню на весняний період 2021 року

Примірне двотижневе меню на зимово-весняний період 2020-2021 року

/Files/images/photo_149448.jpg
В закладі використовується система маркування алергенів, яка зазначена в картках-розкладах страв та у примірному двотижневому меню у вигляді умовних позначок:
Індекс алергену або непереносимої речовини Розшифровка індексів алергенів або непереносимих речовин
Г глютен або його сліди
Л лактоза
ЗП злакові продукти
РП ракоподібні продукти
Я яйця
Р риба
А арахіс
СБ соєві боби
МП молочні продукти
ГХ горіхи
С селера
ГЦ гірчиця
К кунжут
ЛП люпін
М молюски
Примітки: 1. Інформація про наявність у складі готової страви/виробу алергену або непереносимої речовини обов’язково зазначається в меню відповідним індексом в дужках після назви готової страви/виробу (наприклад, сирники із сметаною (Л, МП), що вказує на наявність у страві лактози та молочних продуктів).
2. Інформація з розшифровкою індексів алергенів або непереносимих речовин розміщується біля меню.
Під час миття та очищення обладнання, з огляду на послідовність технологічних процесів, працівники харчоблоку ретельно стежать, аби продукти харчування не контактували з алергенами.
Для приготування різних видів страв використовується відповідний промаркований посуд.

Діти, які потребують виключення із раціону певних продуктів, що містять алергени, за наявності рекомендацій лікаря, забезпечуються дієтичним харчуванням.

/Files/images/menyu/IMG-1e328a4aac0edd6a43434e0bf84b3d7d-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 2838

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031