• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Безпека
  • ЗАНАДТО КОМУНІКАБЕЛЬНИЙ: ВЧИМО ДІТЕЙ НЕ РОЗМОВЛЯТИ З НЕЗНАЙОМЦЯМИ

ЗАНАДТО КОМУНІКАБЕЛЬНИЙ: ВЧИМО ДІТЕЙ НЕ РОЗМОВЛЯТИ З НЕЗНАЙОМЦЯМИ

Які ситуації можуть виникнути

Буквально щодня ми чуємо в новинах жахливі історії про зникнення та вбивство дітей. Від таких звісток холод іде по шкірі, і кожні батьки в ці моменти замислюються про те, як вберегти свою крихітку від поганців. І хоч думати про страшне зовсім не хочеться, нажаль в житті може трапитись все що завгодно. Попередити лихо можна лише вчасними розмовами, мета яких – навчити дитину бути обережною з незнайомцями.

У розмові з дитиною, повідайте їй, які ситуації можуть бути для неї небезпечними:

  1. незнайома людина просить дитину допомогти дістатися дому;
  2. незнайомець представляється другом мами і тата, та пропонує малюкові відвести його до батьків;
  3. незнайомець каже, що у нього є милі котики або цуценята, та просить дітлахів піти їх погладити;
  4. незнайомець пропонує будь-що цікаве дитині, для чого потрібно піти кудись із ним;
  5. незнайома доросла людина намагається взяти дитину за руку, погладити або обняти;
  6. незнайомець застосовує силу для того, щоб відвести малюка у потрібну йому сторону.
ewa-pinkonhead-277739-unsplash.jpg

Як реагувати дитині

Перше, що має запам’ятати малюк – ніколи ні при яких обставинах не можна розмовляти з незнайомцем. Якщо дитину намагаються кудись відвести, заманюють словами або іграшками – потрібно кричати, сильно плакати, падати на землю. Важливо привернути увагу оточуючих, яка злочинців обов’язково відлякне. Іти кудись добровільно із незнайомцем також не можна, навіть якщо дитині пообіцяли якусь річ її мрії. В разі, якщо злодій схопив малюка та тягне його силою, необхідно дуже голосно кликати на допомогу, дригати ногами, руками і всім тілом, та неодмінно убігти при першій же можливості.

Нажаль, реакція оточуючих не завжди може бути такою, якої очікує дитина. Дехто може подумати, що малюк грається зі своїми батьками, або просто такий неслухняний. Тому навчіть дитя кричати правильні фрази: «Це не мої батьки!», «Допоможіть, мене хочуть вкрасти!», «Викличте поліцію!».

Як навчити малюка правильно реагувати в небезпечних ситуаціях

✓Найбільш дієвий спосіб – програвати з дитиною ситуації, які можуть бути небезпечними. У процесі гри маля швидше запам’ятає правильний порядок дій.

✓Вигадайте якісь секретні слова або фрази, які будуть означати небезпеку.

✓Частіше грайте з дитиною в схованки, щоб вона вміла гарно ховатись та сидіти тихенько.

✓Пробуйте вчити малюка орієнтуванню на місцевості, аби він міг запам’ятовувати дорогу та розумів, в якій стороні від дому знаходиться.

✓Розкажіть, що таке «обман на благо». Вчасно вимовлена фраза: «Он моя мама», або «Тато зараз підійде» може інколи врятувати життя.

✓Проговорюйте правила безпеки якомога частіше. Наприклад, коли йдете з дитячого садочка чи зі школи. Не забувайте регулярно нагадувати дитині, що у світі окрім добра існує також і зло.

Для власного спокою, батьки завжди мають знати де знаходиться їх дитина. Встановіть на свій та її мобільний спеціальний додаток, який дає змогу визначити точне місцезнаходження гаджету. Найменших можна спорядити годинником з GPS-трекером. Неодмінно покажіть дитині, які місця на вулиці є найбільш безпечними для гри. Познайомтесь з товаришами доньки або сина та взнайте їх номера телефонів. І обов’язково будьте завжди другом для своєї дитини, щоб вона Вам розповідала усе добре та погане, що з нею трапилось.

Дорогі батьки! Коли мова заходить по захист наших діточок, здається, що ми ладні Землю перевернути, аби тільки із ними було все гаразд. Дозволяючи своєму малюку знаходитись на вулиці самостійно, не забудьте навчити його правилам безпеки. Бажаємо Вам спокійного батьківства, а Вашим малюкам – щасливого дитинства!
Кiлькiсть переглядiв: 850

Календар

Попередня Листопад 2018 Наступна
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930